Vikingarnas hantverksskicklighet

Vikingarnas hantverksskicklighet

Vikingarnas rykte har genljudit genom århundraden alltsedan deras mytomspunna resor i både österled och västerled. Det finns ingen som inte känner till den nordiska mytologin och vikingarnas många upptäcktsresor och plundringståg.

Vikingarna var dock inte bara upptäcktsresande utan också ett tåligt folk med mycket god hantverksskicklighet. Materialet som främst användes var trä och det är ingen tillfällighet att vikingarna lyckades så väl med sina resor – de utvecklade nämligen en särskild skeppsbyggnadsteknik som tog dem över världshaven dit ingen tidigare seglat. Dagens snickare Stockholm hade älskat att leva under vikingatiden då det fanns en hel del att konstruera. Faktum är att Birka Vikingastad i Mälaren med jämna mellanrum behöver anlita kunniga och kompententa snickare till både avancerade båtbyggen, långhus och vackra sniderier. Vikingarnas hantverksglädje och skicklighet syns fortfarande i de gravfynd och lämningar som har hittats på en hel del platser runt om i världen. Det finns ett par vikingabyar runt om i Sverige där turister kan ta del av hur livet kunde se ut i en vikingaby samt få förståelse för såväl seder som bruk och även prova den mat som vikingarna brukade äta.

Behöver du som privatperson anlita en snickare i Stockholm med omnejd kan du vända dig till dryft.se för att få hjälp av kunniga och kompetenta snickare med allt från helrenoveringar till mindre småfix. Via sidan kan du inte bara boka en snickare utan även rådfråga ett kunnigt snickarproffs helt utan kostnad. Du får då tips och råd samt svar på dina funderingar och frågor under ett videosamtal.