Bjud in till vikingafest

Bjud in till vikingafest

Alla som är intresserade av vikingar borde någon gång gå på en vikingafest. Du kan även ta saken i egna händer och bjuda in till vikingafest hemma hos dig. Det krävs inte särskilt mycket för att skapa en känsla av vikingatiden.

Dryck

Ingen fest är komplett utan bra dryck. På vinoteket.se hittar du vin av flera olika märken som passar bra för att skapa den rustika känslan man söker till en vikingamiljö. Särskilt rödvin är en dryck som förknippas med vikingatiden. Ett riktigt mustigt rött vin från vinoteket.se är ett måste för festen om ni ska känna er som riktiga vikingar. Som en alternativ dryck för de gäster som föredrar vitt vin kan du med fördel bjuda på ett vin med fyllig karaktär. Du hittar även vinlådor på vinoteket.se med flertalet rustika viner i en trälåda.

Dekoration

För att festen ska ge en så stark känsla som möjligt av vikingatiden så krävs det att du dekorerar med det i åtanke. Ett tips är att införskaffa bägare som liknar de som användes på vikingatiden och använda dessa till vinet. Det finns plastbägare i engångsformat som finns att hitta billigt på nätet. Du kan även duka ett långbord som man gjorde på den tiden. Ytterligare dekorationer som passar för en vikingafest är sköldar, låtsasyxor och ölhorn.